Koeman slaat slag op transfermarkt en heeft aankoop binnen: 'Door de manager'

Koeman slaat slag op transfermarkt en heeft aankoop binnen: 'Door de manager'

05-01-2017 15:09
4

Ronald Koeman heeft zich met Everton verzekerd van de komst van Ademola Lookman. De aanvaller is de eerste winterse versterking en komt over van Charlton Athletic. Hij tekent voor 4,5 jaar.

The Toffees maken het transferbedrag niet bekend, maar in de media werd gesproken over een bedrag van om en nabij de twaalf miljoen euro. De transfer vindt onder meer plaats vanwege het wegvallen van Yannick Bolasie, die een jaar buitenspel staat door een zware knieblessure.

Koeman is blij met de aanwinst. "Ademola is een goede, jonge en zeer getalenteerde speler. Hij is een jongeling die de top kan bereiken, als hij zichzelf blijft ontwikkelen", aldus de Nederlandse manager. "Hij is een speler voor de toekomst en heeft tijd nodig. Een goede aanwinst, we verwachten veel van hem."

"Op het moment dat ik hoorde dat Everton interesse had, wist ik dat dit de juiste plek voor me zou zijn", aldus Lookman zelf. "Everton heeft een roemrijk verleden en ik was ook erg geïnteresseerd door de manager. Als je ziet wat hij bij Southampton heeft neergezet en kan met jonge spelers, dan is dat iets geweldigs."