Eredivisie-uitblinker: 'De drang om bij Chelsea te slagen moet mij niet verlammen'

Eredivisie-uitblinker: 'De drang om bij Chelsea te slagen moet mij niet verlammen'

06-01-2017 09:03
4

Lewis Baker is er veel aan gelegen om te slagen bij Chelsea. De 21-jarige middenvelder wil daarom in de tweede seizoenshelft nog meer zijn stempel drukken op het spel van Vitesse, dat hem voor het tweede jaar op rij huurt van de Londenaren.

Daar blijft het hoogstwaarschijnlijk wel bij, kondigde Baker al aan. "Ik word nog steeds beter. De drang om bij Chelsea te slagen, moet mij nu niet verlammen. Elke keer weer een stap vooruit, daar gaat het om", vertelt de Engelsman in De Gelderlander. "Natuurlijk staat voor mij alles in het teken van Chelsea. Ik ben een kind van de club. Dus wil ik ook doorbreken op Stamford Bridge."

"Dan is dat een heel ambitieus doel, dat besef ik heel goed", vervolgt Baker. "Chelsea haalt voortdurend wereldsterren. Het instapniveau is ontzettend hoog. Maar ik ben jong, ontwikkel me nog steeds. Chelsea gelooft ook in me." Hij wil eerst echter nog bepalender worden voor Vitesse, waarvoor hij in de eerste seizoenshelft indruk maakte met schitterende treffers.

"Van goals alleen kan ik niet leven", zegt Baker. "En achteromkijken is even leuk, maar het gaat erom dat ik in de tweede seizoenshelft weer beter word. Als team hebben we veel te veel punten laten liggen. Alles moet beter. Ik moet hele wedstrijden goed zijn, niet alleen in fases."