Go Ahead zorgt na Manu-deal voor nieuwe stunt en haalt Liverpool-talent

Go Ahead zorgt na Manu-deal voor nieuwe stunt en haalt Liverpool-talent

06-01-2017 10:58
4

Go Ahead Eagles roert zich op de transfermarkt en met succes. De Deventer club heeft Pedro Chirivella te pakken. De negentienjarige middenvelder komt over van Liverpool en speelt de tweede seizoenshelft op huurbasis bij Go Ahead.

Chirivella staat te boek als groot talent, dat in de eerste seizoenshelft echter alleen in actie kwam voor Liverpool onder 23. Hij maakte in het seizoen 2015/'16 zijn debuut voor de hoofdmacht van The Reds en speelde in de FA Cup, Premier League en Europa League voor Liverpool. De Spanjaard groeide echter op bij Valencia, dat hij in 2013 voor Liverpool verruilde.

"Pedro staat in Engeland te boek als een groot talent", vertelt Dennis Bekking, technisch manager van Go Ahead. "Niet voor niets verlengde Liverpool vorig jaar zijn contract tot 2020. We zijn zeer content een speler met zijn kwaliteiten toe te voegen aan onze selectie. Ik heb hem zelf zien spelen in Liverpool en was onder de indruk van zijn voetballende kwaliteiten."

Chirivella is zelf ook blij. "Ik wist natuurlijk al het nodige van de Nederlandse competitie, aangezien er regelmatig Nederlandse Eredivisie-duels worden uitgezonden in Spanje en Engeland. Go Ahead Eagles kende ik daarom ook. Op foto's en video's zag ik een mooi stadion met fans dicht op het veld."