Bosz: 'Voor de winterstop al het gevoel dat we iets anders moesten doen'

Bosz: 'Voor de winterstop al het gevoel dat we iets anders moesten doen'

06-01-2017 21:15
7

Peter Bosz is gematigd tevreden over de eerste seizoenshelft van Ajax, maar ziet desondanks voldoende verbeterpunten. Vooral voor beide goals moet het beter en daar wordt op het trainingskamp in Portugal aan gewerkt.

"Tot zover zijn we tevreden. De omstandigheden zijn hier fantastisch. We hebben goed kunnen werken, we hebben de arbeid kunnen leveren en niemand is geblesseerd geraakt", vertelt Bosz aan Ajax TV. "Je wilt de boel weer op gang brengen, conditioneel weer wat stappen maken en we willen ook aan onze manier van spelen werken."

"We hebben goede, maar ook minder goede dingen gezien in de eerste seizoenshelft. Daar proberen we aan te werken", vervolgt de oefenmeester, die meteen een voorbeeld geeft. "Wij zijn de ploeg in de Eredivisie die de meeste kansen creëert, maar we scoren niet het meest. Dat rendement moet omhoog."

Ook in defensief opzicht sleutelt Bosz aan zijn elftal. "Van de dertien tegendoelpunten hebben we er zes uit spelhervattingen gekregen. Dat is bijna vijftig procent, dat is te veel. We hadden voor de winterstop al het gevoel dat we iets anders moesten doen, maar dat kun je niet midden in het seizoen doen."