In het kort: Napoli wint in de 95e minuut, Sevilla maakt gehakt van Sociedad

In het kort: Napoli wint in de 95e minuut, Sevilla maakt gehakt van Sociedad

07-01-2017 22:57
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Napoli wint in 95e minuut
Dankzij een doelpunt in extremis van Lorenzo Tonelli heeft Napoli zaterdagavond gewonnen van Sampdoria. De verdediger scoorde in de 95e minuut en bezorgde zijn werkgever zo een cruciale zege: 2-1. Manolo Gabbiadini tekende in de 77e minuut voor de 1-1, nadat Sampdoria in de eerste helft op voorsprong was gekomen door een eigen goal van Napoli-back Elseid Hysaj. De grootmacht uit Napels heeft nu 38 punten, vier minder dan lijstaanvoerder Juventus. De Oude Dame speelt zondag tegen Bologna. 

Vierklapper voor Sevilla in San Sebastián
Sevilla heeft zaterdagavond een ruime overwinning geboekt op Real Sociedad. De clash tussen de nummers zes en twee van de Primera Division eindigde in 0-4. Sevilla-spits Wissam Ben Yedder was de man van de avond met drie treffers. Pablo Sarabia tekende voor de andere goal. Sevilla staat door de winst nu vier punten achter op koploper Real Madrid, dat nog een competitieduel tegoed heeft. 

Arsenal houdt het spannend in FA Cup
Arsenal heeft zaterdagavond de vierde ronde van de FA Cup bereikt. Dat ging niet zonder slag of stoot voor The Gunners. In de rust van het uitduel met Preston North End stond de Premier League-grootmacht op een 1-0 achterstand. Aaron Ramsey maakte vlak na de pauze gelijk en Olivier Giroud zorgde er in de 89e minuut voor dat er geen replay aan te pas hoeft te komen. Eerder bereikten onder meer Manchester City en Manchester United ook de volgende ronde van het bekertoernooi. 

Griezmann scoort weer voor winnend Atlético
Atlético Madrid is met een zege begonnen aan de tweede competitiehelft. Op bezoek bij Eibar werd het zaterdagmiddag 2-0. Saúl en Antoine Griezmann maakten de goals voor de gasten, die slechts drie van hun voorgaande acht Primera Division-duels hadden gewonnen. Voor Griezmann kwam daarmee een einde aan een beroerde reeks. De Franse ster had al 843 minuten niet gescoord in competitieverband. 

Oud-internationals verslaan Koninklijke HFC
De oud-internationals van Oranje hebben zaterdag in Haarlem de traditionele nieuwjaarswedstrijd gewonnen. Tegen de Koninklijke HFC, dat voor de gelegenheid was samengesteld uit een team van spelers uit verschillende generaties, werd het 3-1. Halverwege de wedstrijd stond 'Oranje' met 1-0 achter. Na de pauze scoorden Pierre van Hooijdonk, Ronald de Boer en Martijn Reuser. De oud-internationals stonden onder leiding van trainer Sjaak Swart. 

Feyenoord met reserves langs Katwijk
Feyenoord is het nieuwe jaar goed begonnen. Een elftal met voornamelijk reservespelers won zaterdag vrij eenvoudig van Katwijk. In Marbella werd het 4-1 door doelpunten van Michiel Kramer, Mo El Hankouri, Simon Gustafson en Emil Hansson. 

FC Twente zoekt eSporter
FC Twente wil zich gaan aansluiten bij het selecte aantal Eredivisie-clubs met een eSporter. De Tukkers zijn op zoek naar een talentvolle gamer. Op 21 januari organiseert de club een FIFA-toernooi voor fans, waar iedereen kan laten zien wat hij in huis heeft wat betreft FIFA 17.