Manchester United trakteert Stam op kansloze nederlaag bij terugkeer

07-01-2017 15:25
3

De terugkeer van Jaap Stam op Old Trafford is uitgelopen op een teleurstelling. De Nederlandse manager van Reading verloor in het toernooi om de FA Cup met 4-0 van Manchester United.

Met Daley Blind in de basis, Timothy Fosu-Mensah op de bank en Memphis Depay buiten de wedstrijdselectie drukte United al snel het krachtsverschil in de score uit. Op aangeven van Juan Mata klopte Wayne Rooney in de zevende minuut doelman Ali Al-Habsi. Het was voor Rooney zijn 249ste doelpunt voor The Mancunians, een evenaring van het clubrecord van Sir Bobby Charlton.

Na een kwartier schoot Anthony Martial al het laatste restje hoop van Reading op een bekerstunt aan flarden. De Fransman rondde af na een dribbel en combinatie met Rooney. Het was slechts één van de liefst achttien doelpogingen van The Red Devils in de eerste helft. Toch wist Reading de schade vervolgens lange tijd beperkt te houden. Zonder zelf gevaarlijk te worden overigens.

In het laatste kwartier nam United alsnog afstand. Marcus Rashford bleef oog in oog met Al-Habsi rustig na een steekpass van Michael Carrick. In de 79e minuut trof de negentienjarige aanvaller nogmaals doel, na een blunder van de Reading-doelman. De equipe van José Mourinho bekert daardoor eenvoudig verder en kan de FA Cup nog voor het tweede jaar op rij winnen.