A-ploeg Ajax laat zien hoe het moet en rolt RB Leipzig met grote cijfers op

07-01-2017 18:17
64

Ajax heeft de nummer twee van Duitsland opgerold in een oefenwedstrijd. De A-ploeg van Peter Bosz won met maar liefst 5-1 van RB Leipzig. De B-ploeg verloor eerder op de dag met 1-3 van Excelsior.

Een van de uitblinkers aan Ajax-zijde was Amin Younes. De vleugelaanvaller wist in de eerste seizoenshelft niet te scoren, maar tekende zaterdag voor drie treffers en een assist. Twintig minuten na het eerste fluitsignaal zette de Duitsers Ajax op 1-0, door een prachtige bal van Davy Klaassen. Door geblunder van de Leipzig-doelman stond het acht minuten voor de rust 2-0. Younes kreeg de bal in z'n voeten geschoven en legde vervolgens af op Kasper Dolberg, die binnen kon tikken. Amper twee minuten later had Younes ook een hoofdrol bij de derde treffer. Ditmaal kwam de assist van Dolberg.

In het tweede bedrijf ging Ajax door waar het in de eerste helft gebleven was. De Amsterdammers kwamen op 4-0 door opnieuw een treffer van Younes, die van dichtbij raak kon schieten. Ajax drukte daarna het gaspedaal in. Leipzig deed nog wat terug, maar Anwar El Ghazi bepaalde de eindstand op 5-1. De aanvaller kopte raak uit een vrije trap van Hakim Ziyech.