Vitesse dumpt duo: Er zijn inderdaad soms spelers die het niet waar kunnen maken

Vitesse dumpt duo: "Er zijn inderdaad soms spelers die het niet waar kunnen maken"

07-01-2017 22:16
3

Vitesse-directeur Mo Allach weigert Kosuke Ota te bestempelen als een miskoop. De Japanse back werd eerder deze week verkocht aan zijn oude club FC Tokyo. Het avontuur van Ota in Arnhem werd geen groot succes. 

Naast de verdediger mag ook spits Abiola Dauda per direct vertrekken uit de Gelredome. "Ik vind dat spelers altijd waarde hebben. Dauda en Ota zijn profs die positief zijn ingesteld, zij hebben ook waarde gehad voor de club", vertelt Allach aan Omroep Gelderland.

"Maar er zijn inderdaad soms spelers die het niet waar kunnen maken, dat wij met zijn allen niet aan de verwachtingen kunnen voldoen. Samen, want het is een wisselwerking tussen club en speler", voegt de td daar aan toe. Hij vindt vooral het grotere plaatje belangrijk. 

"Het is inherent aan het transferbeleid dat niet alle transfers succesvol kunnen zijn. Maar de afgelopen drie jaar hebben we vier keer meer binnen gekregen aan transfersommen dan dat we hebben uitgegeven. Denk aan de transfers van Diks, Vejinovic en Pröpper. En daarnaast hebben we een hoop transfervrije spelers binnengehaald die als het goed is geld gaan opleveren. Denk aan Zhang, Rashica, Van der Werff en Nakamba."