Vertrek Rooney mogelijk dichtbij door record: 'Wil er minimaal één maken''

Vertrek Rooney mogelijk dichtbij door record: 'Wil er minimaal één maken''

08-01-2017 12:31
1

De evenaring van het record van Sir Bobby Charlton brengt een vertrek van Wayne Rooney bij Manchester United misschien wel dichterbij. In het FA Cup-duel evenaarde Rooney clublegende Charlton als topscorer aller tijden van Manchester United. Beiden hebben nu 249 goals gemaakt voor The Red Devils.

Rooney zelf is pas tevreden als hij Sir Bobby Charlton definitief onttroont. "Dit is een enorme eer voor me, om topscorer aller tijden te zijn van een reusachtige club als Manchester United", aldus Rooney tegen BT Sport, geciteerd door Voetbal International. "Dat ik nu op gelijke hoogte sta met Sir Bobby is onwerkelijk, zo eervol. Daar geniet ik echt van. Ik wil er minimaal nog één maken, het liefst in eigen huis. We spelen nu twee keer thuis (tegen Hull City en Liverpool, red.), dus hopelijk kan ik er dan eentje scoren."

Wedden

Meer odds

Juist dat 250e doelpunt zou de weg voor een vertrek vrij kunnen maken. Volgens meerdere Engelse kranten schreven dat Rooney twee Chinese clubs zou hebben laten wachten, omdat hij eerst het record van Sir Bobby Charlton wilde overnemen. Als dat record eenmaal in handen van Rooney is, dan lijkt niets een winters vertrek in de weg te staan. 

Manchester United-manager José Mourinho blikte vast vooruit op de volgende treffer van Rooney. "Het evenaren van het record is geweldig, maar ik wil dat Wayne er nog een maakt. Een heel belangrijke bovendien, eentje in de allerlaatste minuut, of een in een heel grote wedstrijd. Hij is heel belangrijk in de kleedkamer en dat gunnen we hem allemaal. Sir Bobby Charlton is Sir Bobby Charlton, maar het zou fantastisch zijn als Wayne de geschiedenis in gaat als topscorer aller tijden van deze club."