In het kort: Juventus en AC Milan winnen, topscorer Dost maakt er twee

In het kort: Juventus en AC Milan winnen, topscorer Dost maakt er twee

08-01-2017 23:07
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Juventus en AC Milan winnen
Serie A-koploper Juventus heeft zondag een simpele overwinning geboekt op Bologna. In Turijn werd het 3-0 voor de regerend kampioen. Gonzalo Higuain was de grote man aan Juve-zijde met twee goals. Paulo Dybala tekende vanaf de penaltystip voor de derde treffer. De Oude Dame heeft vier punten voorsprong op nummer twee AS Roma, dat zelfs een duel meer speelde. AC Milan kwam eerder op de avond in actie tegen Cagliari. Dankzij een treffer van Carlos Bacca werd het 1-0 voor de thuisploeg. Milan staat op de vijfde plek. 

Dost scoort twee keer voor Sporting
Bas Dost heeft zondag zijn waarde bewezen voor Sporting Portugal. De Nederlandse spits scoorde twee keer tijdens het thuisduel met Feirense en kroonde zich daarmee tot matchwinner: 2-1. Dost scoorde in de vijfde en zeventiende minuut. In de tweede helft kreeg de international nog diverse kansen op een derde treffer. Dost heeft nu al elf competitiedoelpunten gemaakt namens Sporting en is daarmee topscorer van de Portugese competitie.

Liverpool bijt zich stuk op Plymouth Argyle
Liverpool moet in de FA Cup op herhaling tegen Plymouth Argyle. De formatie uit de League Two, het vierde niveau (!) van Engeland, wist de Premier League-grootmacht op 0-0 te houden. Liverpool speelde op het eigen Anfield met een zeer jonge ploeg. Wat heet: de spelers in de basiself van manager Jürgen Klopp waren gemiddeld 21 jaar en 296 dagen oud. Daarmee stelde de Duitse coach het jongste Liverpool-team allertijden op. Binnenkort volgt er een return ín Plymouth.  

Janssen en Vorm in de basis
Zowel Vincent Janssen als Michel Vorm staat zondagmiddag in de basis bij Tottenham Hotspur. De nummer drie van de Premier League neemt het in de FA Cup op tegen Aston Villa. Aanvoerder Hugo Lloris en topscorer Harry Kane krijgen van Mauricio Pochettino rust. Janssen kwam afgelopen maand amper in actie wegens een blessure. Bij Aston Villa begint Leandro Bacuna, oud-speler van FC Groningen. 

Inter wint wéér en zwaait middenvelder uit
Internazionale heeft zondagmiddag de vierde overwinning op rij geboekt in de Serie A. Udinese werd op eigen terrein met 2-1 verslagen. Jakub Jankto scoorde al vroeg voor de thuisploeg, maar dankzij twee goals van Ivan Perisic gingen de gasten alsnog met de drie punten aan de haal. Sinds het ontslag van Frank de Boer, begin november, is er zes keer gewonnen in acht competitieduels. Opvallend: tijdens het duel in Udine maakte Inter via de officiële kanalen bekend dat Felipe Melo is verkocht aan Palmeiras. De 33-jarige Braziliaan speelde sinds de zomer van 2015 in Milaan. Eerder stond Melo onder contract bij onder meer Galatasaray, Juventus en Fiorentina. 

Van Rhijn kermend naar de kant
Club Brugge is flink geschrokken tijdens het trainingskamp in het Spaanse Sotogrande. Ricardo van Rhijn raakte geblesseerd tijdens de training en moest het trainingsveld 'kermend van de pijn' verlaten. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Van Rhijn werd hard geraakt op zijn enkel. Brugge vreest dat de oud-Ajacied voor langere tijd kwijt te zijn. In het spelershotel wordt zondag onderzoek gedaan naar de blessure.