Kuyt adviseerde Liverpool miljoenendeal met Ajax: Natuurlijk zéér positief

Kuyt adviseerde Liverpool miljoenendeal met Ajax: "Natuurlijk zéér positief"

09-01-2017 10:24
9

Dirk Kuyt heeft een rol gehad in de succesvolle transfer van Luis Suarez naar Liverpool. De Premier League-club won advies in bij de huidige aanvoerder van Feyenoord, voordat er miljoenen werden overgemaakt naar Ajax.

Liverpool betaalde in januari 2011 een slordige 26 miljoen euro voor Suarez, maar niet voordat Kuyt werd ingeschakeld om zijn mening te geven. "Ik wist op het moment dat ze me vroegen al dat de club veel interesse had", blikt Kuyt terug in gesprek met FourFourTwo.

"Ze vroegen me naar mijn mening en natuurlijk was ik zéér positief. Kort nadat ik hoorde dat Suarez naar Liverpool zou komen, heb ik hem gebeld en gefeliciteerd met de mooie stap. Als zijn familie iets nodig zou hebben, bijvoorbeeld advies over huisvesting, kon hij me altijd bellen."

Kuyt en Suarez speelden uiteindelijk een half jaar samen op Anfield. "Vanaf het begin was er een wederzijdse klik, ook tussen onze families. Dat was ook terug te zien op het veld. In die zes maanden speelden we samen in de aanval. We vormden een uitstekend tandem."