In het kort: Valencia blijft in degradatiezorgen, oud-Feyenoorder op avontuur

In het kort: Valencia blijft in degradatiezorgen, oud-Feyenoorder op avontuur

09-01-2017 23:00
3

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Valencia vergeet te winnen
Valencia blijft ook aan het begin van 2017 teleurstellend presteren in de Primera Division. De huidige nummer zeventien van Spanje speelde maandagavond met 3-3 gelijk bij Osasuna. Dat resultaat zal voor weinig tevredenheid hebben gezorgd, omdat de bezoekers tot driemaal toe op voorsprong kwamen en bij een 2-3 tussenstand een strafschop misten. In blessuretijd maakte Carlos Clerc gelijk namens Osasuna.

Oud-Feyenoorder verlaat Nederland

Kaj Ramsteijn gaat op avontuur in Noorwegen. De voormalig speler van onder meer Feyenoord gaat aan de slag bij Aalesunds FK, de nummer twee van de Noorse competitie. Hij verlaat hierdoor Almere City. Ramsteijn was aanvoerder bij de eerste divisionist, waar hij sinds de zomer van 2015 in dienst was. Zijn contract zou komende zomer aflopen.

36-jarige Crouch verlengt contract
Peter Crouch (36) blijft een jaar langer bij Stoke City. Dat maakt de huidige nummer elf van de Premier League maandag bekend. Crouch had een contract tot het medio 2017, maar heeft tot de zomer van 2018 bijgetekend. Crouch is sinds 2011 actief voor de Engelse ploeg. In 186 duels was de voormalig speler van onder meer Liverpool en Tottenham Hotspur 49 keer trefzeker.

"Iedereen zal uitbreiding WK-deelnemers goedkeuren"
Michel D'Hooghe, lid van het 37-koppige FIFA-council, verwacht dat het aantal WK-deelnemers binnen afzienbare tijd definitief zal groeien. "Er is natuurlijk een periode geweest waarin het WK een zaak was tussen Zuid-Amerika en Europa, maar ondertussen liggen de kaarten anders en eisen Afrika en Azië een plaats op. Een rondvraag bij de 54 Europese nationale bonden heeft ook geleerd dat een duidelijke meerderheid van die bonden voor een uitbreiding is. Ik denk dus dat iedereen momenteel het principe van de uitbreiding zal goedkeuren", aldus D'Hooghe tegenover Sporza. Sinds 1998 nemen 32 landen deel aan de mondiale titelstrijd. Dinsdag vindt er een vergadering bij de FIFA plaats.

Nieuwe club voor Gilardino
Alberto Gilardino vervolgt zijn carrière bij Pescara. De 34-jarige Italiaan heeft zijn contract bij Empoli laten ontbinden en tekent een contract tot het einde van het seizoen bij de nummer negentien van de Serie A. Dat maakt de club maandag op Twitter bekend. Gilardino beleefde zijn hoogtijdagen bij AC Milan en Fiorentina. Sindsdien heeft de spits vele clubs versleten. Vanaf 2011 kwam Gilardino uit voor Genoa, Bologna, Palermo, Empoli en het Chinese Guangzhou Evergrande. In zijn hele loopbaan maakte hij 135 doelpunten.

Herstel Milik loopt voorspoedig
Het herstel van Arek Milik duurt mogelijk een stuk minder lang dan vooraf gedacht. De ex-Ajacied, nu spelend voor Napoli, kampt sinds oktober met een knieblessure. Er werd gesproken over een herstelperiode van zes maanden, maar de spits boekt snel vooruitgang. Deze week zal de Pool een bezoek brengen aan het ziekenhuis, waar Napoli meer duidelijkheid hoopt te krijgen over een eventuele versnelde terugkeer van Milik.

Celstraffen voor Willem II-fans
Het Openbaar Ministerie heeft tot acht maanden cel geëist tegen de Willem II-fans die in het duel met Feyenoord een supporter van de Rotterdammers van de tribunerailing afgooiden. De fans van de Brabantse club stonden maandagochtend voor de rechter. Twee van de celstraffen zijn voorwaardelijk, terwijl de andere twee onvoorwaardelijke straffen zijn. Bovendien hebben twee supporters een taakstraf opgelegd gekregen. Willem II heeft de supporters zelf al bestraft door middel van een stadionverbod. 

Van Rhijn zes tot acht weken aan de kant
Ricardo van Rhijn moet de aankomende wedstrijden van zijn club Club Brugge vanaf de kant bekijken. De Nederlandse rechtsachter raakte op de training van de Belgische club in botsing met teamgenoot Laurent Lemoine en verliet de training met veel pijn aan de enkel. Het Laatste Nieuws meldt maandag dat de enkelbanden van Van Rhijn zijn geraakt en dat de ex-Ajacied zo'n zes tot acht weken moet toekijken.

Wegen Van de Haar en Spakenburg scheiden
Spakenburg heeft trainer Hans van de Haar op straat gezet. De oud-spits van onder meer FC Utrecht en RKC Waalwijk werd zes maanden geleden binnen gehaald als een grote naam, maar mag nu zijn spullen pakken bij De Blauwen. De reden voor het vertrek van de oefenmeester is het feit dat het niet botert tussen de trainer en veel van zijn spelers. Na het trainingskamp in Marbella van afgelopen week, waar Van de Haar diverse gesprekken heeft gevoerd met zijn spelers, is er vanuit de spelersraad besloten dat er iets moest gebeuren. Van de Haar zelf vindt dat hij 'geen echte kans heeft gehad'.