Aké 'radeloos' door terugkeer naar Chelsea: Dat zal hij zijn, een nummer

Aké 'radeloos' door terugkeer naar Chelsea: "Dat zal hij zijn, een nummer"

09-01-2017 14:34
8

Nathan Aké heeft zich stormachtig ontwikkeld als huurling van Bournemouth. Chelsea-manager Antonio Conte haalde hem daarom terug naar Stamford Bridge, maar voormalig Chelsea-assistent Ray Wilkins begrijpt er weinig van.

Aké dreigt een nummer te worden. "Dat zal hij zijn, een nummer", meent Wilkins bij Sky Sports. "Ik denk niet dat hij gaat spelen. Ik denk dat Nathan een beetje radeloos is. Hij speelde week in, week uit bij Bournemouth en doet het heel goed. Hij komt terug bij Chelsea, maar zal hij spelen? Ik denk het niet. Conte gaat zijn team niet wijzigen, of er moet iemand uitgeput raken. Maar ze spelen geen Europees voetbal."

De Nederlandse verdediger moet bij Chelsea onder meer concurreren met Marcos Alonso. "Ik ben geen fan van Alonso", zegt Wilkins. "Ryan Bertrand had de club nooit mogen verlaten. Ze hebben 50 miljoen geïnvesteerd om hem te vervangen en ze hebben 10 miljoen voor Bertrand gekregen. Ik ben geen fan van Alonso; hij doet het oké. Maar ze wonnen dertien keer op rij met Alonso. Dus komt Aké erin? Denk het niet."

Aké speelde in twaalf Premier League-duels van Bournemouth mee en maakte het grootste deel van zijn minuten vanaf 19 november. Daarvoor speelde hij dertien minuten, daarna 720. Hij scoorde driemaal en hield driemaal de nul.