In het kort: Atlético komt met de schrik vrij in Copa del Rey

In het kort: Atlético komt met de schrik vrij in Copa del Rey

10-01-2017 23:09
5

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Atlético schrikt zich rot
Atlético Madrid is dinsdagavond met de schrik vrijgekomen in de achtste finale van de Copa del Rey. De ploeg van Diego Simeone verloor op eigen veld met 2-3 van Las Palmas, maar omdat vorige week met 2-0 werd gewonnen, werd de kwartfinale alsnog bereikt. Antoine Griezmann en Angel Correa verzorgden de Atlético-goals. Marko Livaja (2x) en Mateo Garcia waren trefzeker voor de bezoekers, die twee keer scoorden in de laatste twee minuten.

Domper voor Van Rhijn

Een domper voor Ricardo van Rhijn. De rechtsback, sinds dit seizoen speler van Club Brugge, staat de komende zes weken buitenspel. Op het trainingskamp van de Bruggenaren raakte hij aan zijn enkel geblesseerd. Onderzoek heeft uitgewezen dat de enkelbanden beschadigd zijn, waardoor hij er lang uit is. 

Ook AZ presenteert eSporter

In navolging van Ajax, PSV en Heracles Almelo heeft ook AZ Alkmaar nu een eSporter vastgelegd. Aristote Ndunu mag zich de eerste officiële eSporter van AZ noemen. Dit meldt de club via de officiële website. De twintigjarige Katwijker gaat de Alkmaarders vertegenwoordigen op verschillende FIFA-toernooien.

Van Persie verlaat trainingskamp
Robin van Persie heeft met onmiddelijke ingang het trainingskamp van Fenerbahçe verlaten. Volgens de Turkse website Sabah kampt de opa van de Nederlander met gezondsheidsproblemen, waardoor de spits besloot zo snel mogelijk naar Amsterdam te vliegen. Het trainingskamp van Fenerbahçe in Belek duurde nog tot donderdag 12 januari.

Standbeeld Messi slachtoffer van vandalisme
Het standbeeld van Lionel Messi in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires is flink toegetakeld. Vandalen hebben het statuut van de superster in tweeën gebroken. Het standbeeld is een halfjaar geleden geplaatst. De Argentijnse minister van Cultuur en Sport heeft in een reactie laten weten het standbeeld zo snel mogelijk te willen laten repareren.

Unos vándalos destrozan la estatua de Messi en Buenos Aires https://t.co/dildWzoaHF pic.twitter.com/BQGOclQm8z

— Mundo Deportivo (@mundodeportivo) January 9, 2017

Einde loopbaan voor Vanden Borre
Anthony Vanden Borre hangt zijn schoenen aan de wilgen. De Belgische verdediger, die dit seizoen door Anderlecht verhuurd werd aan het Franse Montpellier, kwam sinds de kerstdagen niet meer opdagen bij zijn club. Waar er in eerste instantie gedacht werd aan familieomstandigheden, blijkt nu dat Vanden Borre geen motivatie meer heeft om met voetballen verder te gaan. Om deze reden besloot zijn werkgever Montpellier het huurcontract te verbreken en hem terug te sturen naar Anderlecht. De kans is nihil dat de 28-voudig international nog verder gaat met voetballen.

Geen Mokotjo op dinsdagtraining
Kamohelo Mokotjo heeft zich nog steeds niet gemeld bij FC Twente. De Zuid-Afrikaan, die ook al het volledige trainingskamp van de club uit Enschede aan zich voorbij moest laten gaan, ontbrak dinsdag op de training van de ploeg. De middenvelder zit vast in zijn thuisland door problemen met zijn reispapieren. Maandag zou hij terugkeren in Nederland. TC/Tubantia meldt dat de oud-speler van onder meer Feyenoord momenteel in het vliegtuig zit.

KNVB maakt scheidsrechters bekend
De KNVB heeft dinsdagmiddag de scheidsrechters bekend gemaakt voor de komende speelronde in de Eredivisie. Björn Kuipers leidt PSV – Excelsior, terwijl Kevin Blom leidsman is bij het duel tussen Roda JC en Feyenoord. Dennis Higler heeft de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Ajax onder zijn hoede. Go Ahead Eagles – AZ, de eerste Eredivisie-wedstrijd in 2017, staat onder leiding van Danny Makkelie.