Wang opnieuw voor de rechter: ADO spant rechtszaak aan tegen sponsor

Wang opnieuw voor de rechter: ADO spant rechtszaak aan tegen sponsor

10-01-2017 19:27
3

ADO Den Haag-eigenaar Wang Hui blijft het druk hebben. De Chinese grootaandeelhouder van de club moet binnenkort opnieuw voor de rechter verschijnen om vragen te beantwoorden in een getuigenverhoor.

Wat is er aan de hand? ADO heeft een rechtszaak aangespannen tegen Novum Pharma, het bedrijf dat jarenlang met het product StarBalm op de rug van het shirt stond. ADO vindt dat het nog geld tegoed heeft van Novum Pharma. Het bedrijf countert door te zeggen dat eigenaar Wang diverse afspraken niet is nagekomen en weigert daarom aan de verplichting als sponsor te voldoen.

ADO-directeur Mattijs Manders heeft contact opgenomen met het bedrijf om het op proberen te lossen. "Er is voor de Kerst contact geweest", bevestigt Dick van Tintelen, eigenaar van Novum Pharma tegen Omroep West. "Tot een kop koffie is het nog niet gekomen, ik ben momenteel veel in het buitenland. Van terug op het shirt of wat dan ook is nog geen enkele sprake, ik zal echter altijd openstaan voor suggesties om ons conflict met ADO en Wang niet op de spits te drijven."