Burnet keert per direct terug in Eredivisie: huur met optie tot koop

Burnet keert per direct terug in Eredivisie: huur met optie tot koop

10-01-2017 21:37
20

Lorenzo Burnet keert terug op de Nederlandse velden. De 25-jarige Amsterdammer speelt de rest van het seizoen op huurbasis voor NEC Nijmegen. Dat maakt zijn huidige club Slovan Bratislava bekend via de officiële kanalen.

NEC heeft de deal zelf nog niet bevestigd. Burnet stapte afgelopen zomer over van FC Groningen naar Slovan en speelde sindsdien twaalf wedstrijden voor de Slowaakse club. NEC heeft in de gesprekken met Slovan ook een optie tot koop bedongen, zo maakt Ivan Kmotrik, vice-president van de club, bekend. "Burnet kwam met bepaalde verwachtingen naar ons toe. Ik betreur het dat die niet helemaal uitgekomen zijn", zegt de bestuurder.

"We hebben besloten om hem toe te staan naar zijn thuisland terug te keren, waar hij wedstrijdritme kan opdoen. NEC geeft ons uiteraard ook financiële compensatie en heeft uiteindelijk de mogelijkheid Lorenzo van ons over te nemen", aldus Kmotrik.

Burnet speelde vorig seizoen nog 22 Eredivisie-wedstrijden voor FC Groningen, de club waar hij sinds zijn vertrek bij Ajax in 2011 voor speelde.