Cocu vertraagt transfer 'in belang van PSV': 'Hij is er wel aan toe'

Cocu vertraagt transfer 'in belang van PSV': 'Hij is er wel aan toe'

11-01-2017 08:47
4

Jordy de Wijs mag zich nog geen speler van Excelsior noemen. Phillip Cocu laat de PSV'er pas gaan als hij duidelijkheid heeft over zijn definitieve selectie voor de periode na de winterstop.

De Wijs heeft na een gesprek met trainer Mitchell van der Gaag zijn zinnen gezet op een huurtransfer naar Excelsior. Cocu vertraagt de boel echter. De trainer wil eerst weten welke mogelijkheden er aan het einde van januari overblijven. Mocht bijvoorbeeld Simon Poulsen vertrekken, dan is De Wijs hard nodig.

"Ik vind wel dat Jordy eraan toe is om meer minuten in de Eredivisie te spelen en sta dus niet per se negatief tegenover een verhuurperiode", legt Cocu uit aan het Eindhovens Dagblad. "Het belang van PSV eist uiteraard ook dat we goed naar de samenstelling van onze selectie kijken."

PSV hervat zaterdagavond de competitie met een thuiswedstrijd tegen Excelsior. De Wijs staat dan in elk geval niet op het wedstrijdformulier bij de tegenstander. In de Eredivisie kwam de 22-jarige verdediger dit seizoen nog geen minuut in actie voor PSV.