Lozano in beeld bij PSV: vijf zaken over 'Chucky-imitator' en FM-wonderkind

Lozano in beeld bij PSV: vijf zaken over 'Chucky-imitator' en FM-wonderkind

donderdag 12 januari 2017 om 08:50

Ajax zou er alles aan doen om Hirving Lozano naar Amsterdam te halen. Maar wie is Lozano, die in het verleden ook aan PSV werd gelinkt, eigenlijk? VoetbalPrimeur zet vijf zaken over het toptalent op een rij.

Als 'El Chucky' onder het bed
Hirving Lozano gaat in Mexico vooral door het leven als 'El Chucky'. Inderdaad, hij is vernoemd naar de horrorpop die tot leven komt in films als Child’s Play 1, 2 en 3 en massamoordenaar van beroep is. Nu is dat bij Lozano zo erg nog niet. Ploeggenoten noemen hem Chucky omdat hij er een gewoonte van heeft gemaakt op reisjes met het team en tijdens trainingskampen zich onder het bed van collega's te verstoppen en ze de stuipen op het lijf te jagen. Bij een transfer naar Amsterdam zullen ook de spelers van Ajax niet meer veilig zijn.

FM-simulatie: waarde van 28,5 miljoen euro in 2023
De indrukwekkend nauwkeurige database van Football Manager 2017 is altijd een betrouwbare indicatie van hoe een speler zich kan gaan ontwikkelen en wordt niet voor niets geraadpleegd door de scoutingsteams van clubs in de echte wereld. VoetbalPrimeur zocht het profiel van Hirving Lozano, in vrijwel ieder lijstje met FM-wonderkids genoemd, op in de zomer van 2017 en voerde een simulatie uit tot de zomer van 2023, toen de op dat moment 27-jarige Mexicaan via Olympique Marseille en Manchester City bij Bayer Leverkusen was aanbeland. Zo heeft de aanvaller zich ontwikkeld in onze simulatie:

2017


2023

Debuteren als een echte Ajacied
Als Ajax-debutant is het bijna de normaalste zaak van de wereld om bij je debuut te scoren. De voortekenen dat Hirving Lozano zich bij het rijtje scorende Ajax-debutanten gaat voegen zijn er in ieder geval. Bij zijn debuut voor Pachuca op 8 februari 2014 maakte Chucky ook direct een doelpunt en meteen een heel belangrijke: de 0-1 in de 89ste minuut van het duel met Club America. Sindsdien maakte hij nog 30 competitietreffers als vleugelspeler en heeft hij ruime ervaring opgedaan als international van Mexico, onder meer door zijn deelname aan de Copa America in de zomer van 2016 met het eerste team en zijn optredens met de Olympische ploeg in Rio de Janeiro.

Manchester United
Dat viel ook Manchester United op en in de vorige transferperiode leek het al een uitgemaakte zaak dat Lozano dit seizoen op Old Trafford zou gaan spelen. Vice-president van Pachucha Andres Fassi bevestigde dat er onderhandelingen plaatsvonden met Manchester United en de schoonvader van Chucky zei zelfs: "Ja, het is allemaal rond, op enkele details na. Na de Olympische Spelen zal het officieel worden." Al snel bleek het zo vergevorderd niet te zijn en langzaam maar zeker verdwenen de verhalen over een United-transfer uit de pers. Sindsdien duikt de naam van Lozano met enige regelmaat op bij grote clubs op zoek naar talentvolle buitenspelers en nu worden ook Ajax en in mindere mate PSV met de Mexicaan in verband gebracht.

Younes-positie
Als Ajax Lozano haalt, zal dat voor de linksbuitenpositie zijn. Hoewel het talent een rechtspoot is, speelt hij bij Pachuca altijd in een 4-2-3-1-systeem vanaf de linkerkant en trekt hij naar binnen om met rechts het doel onder vuur te nemen. Om die reden scoort hij ook relatief vaak voor een buitenspeler. De aanvaller heeft daarnaast een sterk linkerbeen waarmee hij een uitstekende voorzet kan geven. Chucky wil nog wel eens te veel een momentvoetballer zijn en moet zich goed voelen om ook in de wedstrijd te zitten, maar heeft een steeds hoger basisniveau en is, wanneer op dreef, zo brutaal en gretig dat hij tegenstanders echt kan overbluffen. Afgelopen weekend bijvoorbeeld, met zijn hattrick tegen Léon.

Poll

Moet Ajax 12 miljoen euro uitgeven aan Lozano?

(539 stemmen)

Plaats een reactie

Ginovanni +16648
woensdag 11 januari 2017 om 11:49
Ik ben nu helemaal om.
Ik zou zeggen: halen die gozer;-).
Vind ik leuk
riGGY-AFCA +16344
woensdag 11 januari 2017 om 15:13
Halen halen halen! =)
Vind ik leuk
woensdag 11 januari 2017 om 11:55
Hoeveel artikelen moeten er nog komen over Lozano die in de belangstelling staat van Ajax?
Volgens mij proberen veel voetbalsites de Ajax-fans gek te maken, precies zoals het ging met Ziyech.
En natuurlijk leveren namen als Lozano en Ajax veel klikken op bij dat artikel wat extra geld betekent.
Wellicht dat de Ajax-fans maar ook de media Lozano wel door de strot van Overmars duwen zoals ook het geval was bij Ziyech, Johan Derksen zei ook al dat Peter Bosz de Ajax-fans mag bedanken dat ze hem door de strot van Overmars hebben geduwd.
Wat dat betreft is het een kwestie van tijd en wachten tot de laatste week van januari, Overmars komt dan steeds meer onder druk te staan en zal dan meer in de buurt moeten komen van de vraagprijs.
Vind ik leuk
Redondo +917
woensdag 11 januari 2017 om 11:56
Zoveel werk voor een "analyse".. man man ik denk dat Overmars na het lezen van dit artikel wel om is haha
Vind ik leuk
Ruud40 +10882
woensdag 11 januari 2017 om 13:27
En elke avond onder zijn bed kijkt of er misschien nog een buitenspeler onder ligt.
Vind ik leuk
woensdag 11 januari 2017 om 12:00
Heeft VP een gokje gewaagd op de komst van deze gozer ofzo?
Vind ik leuk
woensdag 11 januari 2017 om 13:03
Ligt het nu aan mij?! of moet Ajax nu ook gewoon eens leren om niet de knieperd uit te hangen,
en gewoon is een keer een 10 milj. + transfer eens een keer proberen af te ronden?!
Vind ik leuk
HJR +6114
woensdag 11 januari 2017 om 14:50
Lekker up to date dan FM database:

2017: geen (jeugd)interlands, terwijl hij met de Copa America mee heeft gedaan in 2016.
Vind ik leuk
woensdag 11 januari 2017 om 21:16
Mexicanen gaan alleen naar PSV gezien de reactie van Guardado. Dus dit kan in het rijk der fabelen
Vind ik leuk
donderdag 12 januari 2017 om 18:06
Kijk bij goal 2 en 3 ook even naar de assist. Misschien moeten ze die kerel er ook maar bij kopen!
Vind ik leuk
maandag 15 mei 2017 om 08:55
Gaan we nou elke keer als deze jongen aan een Nl'se club wordt gelinkt een hele beschrijving op VP zetten. Lijkt mij een beetje overbodig...
Vind ik leuk
stratumseind +128000
maandag 15 mei 2017 om 08:56
Zet zo n commentator onder de beelden van ard van peppen en de miljoenentransfer is slechts een kwestie van tijd....
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Lozano in beeld bij PSV: vijf zaken over 'Chucky-imitator' en FM-wonderkind