Bosz overtuigd: 'Als hij het niet kan, zou ik aan een dood paard trekken'

Bosz overtuigd: 'Als hij het niet kan, zou ik aan een dood paard trekken'

11-01-2017 11:53
6

Het rendement van de vleugelaanvallers van Ajax moet tijdens de tweede seizoenshelft omhoog. Trainer Peter Bosz was dan ook verguld met het optreden van Amin Younes tegen RB Leipzig van afgelopen week. De Duitser scoorde tijdens het oefenduel drie keer. Younes staat in de Eredivisie op exact nul treffers. 

"Dat vreet aan hem en daar praten we ook geregeld over. Als Amin het niet kan, zou ik aan een dood paard trekken", vertelt Bosz in gesprek met Voetbal International. "Maar hij heeft vorig seizoen laten zien dat hij heel productief kan zijn en rendement uit zijn acties kan halen. Daarom weet ik ook zeker dat het eruit gaat komen."

Een ander pijnpunt bij Ajax: de eindpass. Bosz ziet nog te vaak dat wedstrijden in de slotfase onbeslist blijven, omdat de eindpass en de afronding te wensen overlaten. Bosz gebruikt een oude bekende als voorbeeld. "Ik heb bij Vitesse fantastisch met Davy Pröpper samengewerkt. Een geweldige voetballer, de beste in het positiespel. Maar waar we echt mee aan de slag gingen, was zijn eindpass."

"Elke normale pass was perfect, maar op het moment dat hij iemand alleen voor de keeper kon zetten, was de bal net te hard of te zacht", vertelt de coach over de huidig PSV'er. "Dat detail is ook bij ons nog te vaak zichtbaar, terwijl we absoluut wel over de spelers beschikken die een goede eindpass in de benen moeten hebben."