Blom over bedreigende situatie: Bij Feyenoord-Ajax gaat zo'n busje op z'n kop

Blom over bedreigende situatie: "Bij Feyenoord-Ajax gaat zo'n busje op z'n kop"

12-01-2017 08:45
10

Kevin Blom beleefde benauwde momenten tijdens het bekerduel tussen PEC Zwolle en FC Utrecht, toen de videoarbiter door de ME uit de videowagen geëscorteerd moest worden wegens woedende PEC Zwolle-fans. De scheidsrechter vertelt over de vervelende ervaring in de Metro.

"Ik hoorde wat mensen schreeuwen en dat had ik eigenlijk ook wel verwacht. Maar het werd steeds heftiger, dus zei ik dat de deur dicht moest", zegt Blom, die als videoarbiter Björn Kuipers adivseerde dat FC Utrecht een penalty moest krijgen. "Er stond maar één steward voor de deur, terwijl er op de bus werd geslagen en we op een gegeven moment zelfs heen en weer werden geschud. De scheldwoorden werden alsmaar heftiger, net als het gebonk op de bus. Rond de bus werd het drukker en drukker, het was echt beangstigend."

Tien ME'ers moesten Blom uit de videowagen escorteren. De arbiter vertrok vervolgens naar een hotel in Zwolle. "Toen ik de volgende ochtend bij de ontbijtzaal kwam, zei de vrouw die mij naar mijn plek wees: 'Eet smakelijk, maar het was geen strafschop!' Dus het bleef maar doorgaan. Op een gegeven moment heb ik mijn telefoon uitgezet, want ik werd continu gebeld. Ook door mijn ongeruste moeder, die de avond ervoor al in bed lag en niets had meegekregen van wat er had plaatsgevonden."

Blom denkt dat het veel erger had kunnen uitpakken als de videowagen bijvoorbeeld bij Feyenoord - Ajax had gestaan. "Dan staan er geen vijftig man, maar een paar honderd en misschien wel duizend man voor je neus en gaat zo'n busje op z'n kop", aldus de arbiter in gesprek met Metro. Er wordt nu overwogen de videoarbiter voortaan in een studio in Hilversum plaats te laten nemen.