In het kort: Castelen volgende op weg naar China, Groningen haalt doelman terug

In het kort: Castelen volgende op weg naar China, Groningen haalt doelman terug

12-01-2017 14:50
2

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Castelen ook naar China
Romeo Castelen heeft een nieuwe club gevonden. De 33-jarige oud-international verkast naar China om voor Zhejiang Yitend te gaan spelen, een club actief op het tweede Chinese niveau. De gouden bergen die momenteel voor veel Europese voetballers reden zijn om naar China te komen, lijken dus aan de oud-Feyenoorder voorbij te gaan. Eerder speelde Castelen voor ADO Den Haag, Feyenoord, RKC, Hamburger SV, Novgorod en Western Sydney Wanderers.

Beeldscherm voor arbiter KNVB Beker
Een primeur in het toernooi om de KNVB Beker. Tijdens de kwartfinales zal een beeldscherm worden ingezet voor de scheidsrechter van dienst, het zogeheten 'on field review'. De dienstdoende arbiter kan dan een beslissing maken aan de zijlijn, aan de hand van de beelden. "De FIFA heeft ons gevraagd om ook dit element aan onze livetest met de videoscheidsrechter toe te voegen", aldus directeur Gijs de Jong.

Breker Melo keert terug
Felipe Melo keert terug naar zijn vaderland Brazilië. De 33-jarige Melo verkast van Internazionale op huurbasis naar Palmeiras. Het betreft een huurperiode tot het einde van dit seizoen. De controleur keert in juli mogelijk niet meer terug naar Milaan, aangezien zijn contract tot het einde van dit seizoen loopt.

FC Groningen probeert keeper nogmaals
FC Groningen heeft Kristjan Matosevic teruggeroepen voor een nieuwe proefperiode. De Sloveense doelman van negentien jaar heeft in december al eens een testperiode gehad bij de noorderlingen. Hij krijgt nu opnieuw een kans van Groningen, dat vond dat Matosevic in december voldoende indruk maakte om hem nogmaals in actie te zien.

Chelsea krijgt groter onderkomen
Chelsea heeft van de gemeente Londen toestemming gekregen om het stadion Stamford Bridge uit te breiden. The Blues mogen de capaciteit ophogen naar 60.000 toeschouwers. Momenteel kan Chelsea 41.600 toeschouwers aan. De verbouwing begint nog niet meteen, want Chelsea wacht naar eigen zeggen nog op andere rechten.