'ADO krijgt concurrentie in strijd om handtekening van nieuwe verdediger'

'ADO krijgt concurrentie in strijd om handtekening van nieuwe verdediger'

12-01-2017 15:53
4

ADO Den Haag is niet enige Nederlandse club die geïnteresseerd is in Bryan Verboom. Ook Roda JC heeft de linksback van Zulte Waregem op de korrel. Beide eredivisionisten worden als favoriet beschouwd voor de handtekening van de 24-jarige Belg.

Het Franse En Avant Guingamp had eerder interesse en ook vanuit Portugal kwam vage belangstelling. ADO en Roda zitten nu op pole-position, weet Het Nieuwsblad. Het is aan Verboom om een keuze te maken. De interesse van ADO is niet nieuw, Roda wordt voor het eerst in verband gebracht met de vleugelverdediger.

Dat Verboom vertrekt bij Zulte, staat zo goed als vast. Hij komt weinig aan spelen toe en wil daarom zijn geluk elders beproeven. Essevee wil meewerken aan een oplossing.

Verboom was vier jaar lang de vaste linksback van Zulte. Vanwege de defensieve zorgen vorig seizoen werd achterin stevig ingekocht. Verboom verloor daarbij zijn plek aan Brian Hamalainen, die terugkeerde van Genk. Hij startte nog maar zeven keer, waarvan vijf wedstrijden in de competitie.