Update: Makkelie zet licht definitief op groen voor Eredivisie-hervatting

Update: Makkelie zet licht definitief op groen voor Eredivisie-hervatting

13-01-2017 17:12
14

Het is nog maar de vraag of de Eredivisie vrijdagavond hervat kan worden. Door flinke sneeuwval in Deventer staat er een vraagteken achter Go Ahead Eagles - AZ.

Het veld wordt vrijdagmiddag om 12.30 uur een eerste keer gekeurd. Door de sneeuwval in de nacht van donderdag op vrijdag, ligt het veld in de Adelaarshorst onder een flink pak sneeuw. Een vertegenwoordiger van de KNVB gaat de situatie vrijdagmiddag bekijken en bepaalt dan wat de vervolgstappen zijn. De wedstrijd begint normaliter om 20.00 uur.

Go Ahead laat via Twitter weten 'met man en macht' te werken aan het doorgaan van de wedstrijd. In de Jupiler League staan eveneens vraagtekens achter het doorgaan van een aantal wedstrijden, al is volgens VI vooral het doorgaan van Achilles '29 - Fortuna Sittard zeer onzeker. Groesbeek ligt in de regio waar de meeste sneeuw is gevallen.

Update 12.54 uur: Het veld in De Adelaarshorst is zojuist gekeurd door KNVB-arbiter Eric Braamhaar. Vooralsnog kan het duel tussen Go Ahead en AZ doorgaan, is zijn oordeel. "Arbiter Danny Makkelie komt hier rond half 5 naartoe om eventueel de nieuwe situatie te beoordelen. Het veld zoals nu is veilig voor de spelers", aldus Braamhaar. Er worden gedurende de middag wel nieuwe sneeuwbuien verwacht.

Update 17.12 uur: De wedstrijd Go Ahead Eagles - AZ gaat definitief door. Scheidsrechter Danny Makkelie heeft het veld in Deventer goedgekeurd. De aftrap is om 20.00 uur.