Van Bronckhorst wil El Ahmadi-vervanger niet bevestigen; 'laatste stapjes Vermeer'

Van Bronckhorst wil El Ahmadi-vervanger niet bevestigen; 'laatste stapjes Vermeer'

13-01-2017 13:42
1

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst wijst geen vaste vervanger van Karim El Ahmadi aan tijdens de Afrika Cup-weken. Deze maand zal de middenvelder niet inzetbaar zijn voor de Rotterdammers vanwege zijn deelname aan het toernooi.

"We hebben begrip voor het feit dat Karim El Ahmadi voor zijn land uit wil komen op de Afrika Cup", zegt Van Bronckhorst, geciteerd door RTV Rijnmond. Of Jens Toornstra de vervanger van El Ahmadi op het middenveld wordt, wilde de coach niet zeggen. "De formatie kan iedere week wisselen, we werken van wedstrijd tot wedstrijd."

Volgens Van Bronckhorst is Kenneth Vermeer niet lang meer verwijderd van zijn rentree na lang blessureleed. "Als hij stappen blijft maken, zal hij over een paar weken kunnen spelen. Ik ben blij voor Kenneth, dit zijn de laatste stapjes."

Feyenoord begint de tweede seizoenshelft als koploper. "Het is moeilijk te zeggen dat je geen kampioenskandidaat bent. Favoriet? Wel door het spel dat wij laten zien." Transfervuurwerk hoeft uit Rotterdam niet verwacht te worden. "Ik heb vertrouwen in de selectie die wij hebben. Je merkt aan iedereen, van speler 1 tot 29, dat iedereen één doel heeft."