Go Ahead boos op KNVB: 'Dat had-ie niet moeten doen, onverstandig ook'

Go Ahead boos op KNVB: 'Dat had-ie niet moeten doen, onverstandig ook'

13-01-2017 19:54
1

Go Ahead Eagles-voorzitter Edwin Lugt is boos op Gijs de Jong van de KNVB. Aanleiding zijn de uitspraken van de beoogd directeur van de voetbalbond dat de Eredivisie aantrekkelijker wordt als er ingekrimpt wordt. Van achttien naar zestien teams.

"Wat mij met name in het verkeerde keelgat is geschoten, is dat de KNVB heeft gemeend om zich daarover te moeten uitlaten", zegt Lugt (foto rechts) tegen RTV Oost. "Bij monde van de beoogde directeur betaald voetbal Gijs de Jong, die in het NRC zijn mening heeft verkondigd. Dat had-ie niet moeten doen, ik denk dat het heel onverstandig ook is. Maar los daarvan ben ik het inhoudelijk ook volledig met hem oneens."

"Natuurlijk mag de KNVB ook haar mening geven, maar niet publiekelijk en niet in de loop van het proces. Want daarmee ga je wellicht besluitvorming beïnvloeden en dat is onwenselijk. Wat we absoluut met elkaar moeten zien te voorkomen is dat datzelfde in Nederland gaat gebeuren. Omdat we met elkaar niet moeten willen dat alles in het werk wordt gesteld om een paar topclubs te faciliteren om de aansluiting met de Europese top te bewerkstelligen? Dat is een utopie."