Hyballa verwacht 'knokwedstrijd': 'Dan kunnen wij op fysiek het verschil maken'

Hyballa verwacht 'knokwedstrijd': 'Dan kunnen wij op fysiek het verschil maken'

13-01-2017 22:47
1

Het duel tussen Willem II en NEC wordt een heuse 'knokwedstrijd'. Tenminste, als we Peter Hyballa moeten geloven. De trainer van NEC staat met zijn ploeg, weliswaar op doelsaldo, één plekje achter de Tilburgse formatie. 

"Ik hou er rekening mee dat het veld er zondag slecht bij ligt. Dan wordt het helemaal geen tiki-taka voetbal, maar een echte knokwedstrijd", aldus Hyballa tijdens de persconferentie. "Dan kan het verschil gemaakt worden met standaardsituaties en daar zit wel de kracht van Willem II. Gelukkig worden we er zelf ook steeds sterker in, dus het kan wel eens dicht bij elkaar zitten zondag. We trainen natuurlijk op alle situaties, maar we hebben wel wat extra aandacht besteedt aan de omstandigheden en wat voor wedstrijd die met zich meebrengen."

Een zogenaamde knokwedstrijd hoeft niet nadelig te zijn voor NEC. "Spelers begrijpen elkaar en de details in de opbouw inmiddels wat beter. Ook in de passing en de momenten waarop we druk op de bal moeten zetten, gaat het steeds beter", aldus Hyballa. "Maar ik wil het rommelige uit de eerste seizoenshelft er ook niet helemaal uithalen, want dat is ook een kracht van ons."

"Tegenstanders weten ook niet zo goed wat ze met dat soort voetbal aan moeten en dan zie je vaak dat wedstrijden uiteindelijk beslist worden op fitness en daar blinken wij in uit. Laat in een wedstrijd kunnen wij echt het verschil maken met hoe we er fysiek voorstaan", besluit de Duitser.