Van Wolfswinkel: Had mijn tijd kunnen uitzitten. Nog een jaar geld opstrijken

Van Wolfswinkel: "Had mijn tijd kunnen uitzitten. Nog een jaar geld opstrijken"

14-01-2017 08:38

Ricky van Wolfswinkel zwierf de afgelopen jaren door Europa en heeft flink verdiend aan zijn avonturen in Portugal, Engeland, Frankrijk en Spanje. De 27-jarige spits van Vitesse heeft het echter nooit alleen voor het geld gedaan.

"Natuurlijk speelt geld een rol", zegt Van Wolfswinkel, goed voor acht goals deze Eredivisie, zaterdag in gesprek met de Gelderlander. "Ik ben een prof. Maar hoe iedereen er ook over denkt, voor mij is de sportieve kant altijd leidend geweest. Ik heb logische stappen gemaakt in mijn carrière. Van Vitesse, dat destijds in nood was, naar FC Utrecht. Ik kon naar AZ, maar koos voor de geleidelijke weg omhoog."

"Daarna was Sporting Portugal ideaal. Niet de Europese top, maar de subtop. Weer een moeilijkheidsgraad er bij. Dat ging goed en daarop was Norwich City een volgende stap. Niet de top van
Engeland, wél de Premier League. Ik heb er altijd over nagedacht."

In Engeland slaagt de spits niet en hij wordt verhuurd aan Saint-Etienne en Real Betis, waar hij ook geen succes wordt. "Ik had de tijd bij Norwich kunnen uitzitten. Nog een jaar geld opstrijken. Maar ik wilde naar een andere club. Ik wilde niet meer verhuurd worden en afhankelijk zijn van de grillen van de clubleiding. Ik wilde weer gaan voetballen." Hij koos voor Vitesse, maar heeft het buitenland nog altijd in zijn achterhoofd. "Het buitenland trekt altijd. Mijn tijd in Portugal was echt schitterend. Ik ben terug bij Vitesse, maar heb nog altijd de ambities uit mijn beginjaren als profvoetballer. Het avontuur lonkt altijd."