Update: Brands reageert: PSV op de hoogte van buitenlandse interesse

Update: Brands reageert: PSV op de hoogte van buitenlandse interesse

14-01-2017 16:48
7

Luiz Beto da Silva lijkt op promotie naar het eerste elftal van PSV te kunnen rekenen door het vertrek van Luciano Narsingh, maar ondertussen lonkt ook een transfer. Het Braziliaanse Gremio is geïnteresseerd.

Dat bevestigt vice-president Odorico Roman in gesprek met Correio Do Povo. "Beto is een speler die Gremio al een tijd volgt, maar het is een zeer complexe operatie omdat het gaat om een Europese club. Het is moeilijk om concreet te maken."

Gremio zou inzetten op het huren van het PSV-talent voor de duur van één seizoen, dat in Brazilië van het begin tot het einde van het kalenderjaar loopt. Globo Esporte meldt echter dat ook een definitieve transfer met een contract voor drie seizoenen tot de mogelijkheden behoort. Beto heeft een Braziliaanse vader en Peruviaanse moeder en speelt sinds januari 2016 voor PSV. "Hij is een optie. Aan het einde van de maand zal er meer duidelijk worden", klinkt het vanuit het Gremio-kamp.

Update 16.48: Marcel Brands, technisch manager van PSV, laat aan het Eindhovens Dagblad weten bekend te zijn met de belangstelling voor Beto. Tot zaterdagmiddag is er echter nog geen contact geweest tussen Gremio en de regerend landskampioen, verzekert hij. Van onderhandelingen met Sporting Cristal, de oude club van de jonge aanvaller, is in ieder geval geen sprake.