Spaan 'verrast door niveau': 'Hij is onvervangbaar, in tegenstelling tot Ziyech'

Spaan 'verrast door niveau': 'Hij is onvervangbaar, in tegenstelling tot Ziyech'

14-01-2017 13:30
16

In de tweede seizoenshelft gaan Davy Klaassen en Hakim Ziyech excelleren. Dat zeggen journalisten Willem Vissers en Henk Spaan tegen NU.nl. 

Vissers kreeg de vraag van wie we in de tweede seizoenshelft veel mogen verwachten. "Hakim Ziyech", aldus de Volkskrant-journalist Vissers. "Hij is niet meegegaan naar de Afrika Cup, dus hij mag het bij Ajax laten zien. Van een aantal Feyenoorders verwacht ik ook veel. Tonny Vilhena vind ik steeds beter worden. Hij moet nu laten zien dat hij in de kampioensrace belangrijk is. Ik ben ook benieuwd naar Marco van Ginkel bij PSV. Als hij fit is, kan hij een belangrijke rol spelen."

Spaan heeft veel vertrouwen in Ajax-aanvoerder Davy Klaassen. "De beste speler is zonder twijfel Davy Klaassen. Het hoge niveau dat hij bereikt verrast me echt. Hij is onvervangbaar, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Ziyech. Klaassen heeft gewoon een enorm inzicht, is fysiek verschrikkelijk sterk en heeft een enorme longinhoud. Zijn spelinzicht; dat haalt niemand. Ziyech moet het bijvoorbeeld hebben van zijn steekpass, en dat gaat nog wel eens mis."

Algemeen Dagblad-journalist Sjoerd Mossou houdt sc Heerenveen-aanwinst Martin Odegaard de komende maanden in de gaten. "Odegaard kan op Eredivisieniveau een sensatie zijn, al heb ik geen idee hoe hij ervoor staat. Hij komt bij Heerenveen in een vrij goed elftal en is voor Nederlandse begrippen een speler van de buitencategorie", aldus Mossou. Odegaard werd deze winter door de Friezen voor anderhalf seizoen gehuurd van Real Madrid.