Heb een contract tot 2018, dus komende zomer zal Ajax aangeven of ze door willen

"Heb een contract tot 2018, dus komende zomer zal Ajax aangeven of ze door willen"

14-01-2017 16:38
6

Django Warmerdam speelt komende zondag met PEC Zwolle tegen Ajax. De linksback wordt door de Amsterdammers verhuurd aan de formatie uit Zwolle en komend seizoen wil hij zich op die positie gaan richten bij Ajax.

"Het is mijn ambitie om volgend seizoen terug te keren bij Ajax als linksback. Daar liggen mijn kansen en daar wil ik me op richten", zegt Warmerdam tegen Ajax Life. Op advies van Jaap Stam, die toen trainer was van Jong Ajax, zakte Warmerdam een linie terug. Toen hij werd verhuurd aan PEC, zette trainer Ron Jans hem juist op het middenveld. "Het was in het begin wat onwennig, onder andere omdat ik in de voorbereiding een knieblessure opliep. Maar eigenlijk gaat het sinds mijn doelpunt tegen Twente heel goed. De trainer en het publiek zijn blij met me en ook ik ben tevreden over hoe ik nu presteer."

Warmerdam hoopt nu hetzelfde pad als Mitchell Dijks te bewandelen. De linksback werd door Ajax verkocht aan Willem ll, maar werd even later weer teruggekocht. "Dat zou mooi zijn. Ik heb een contract tot 2018 dus komende zomer zal Ajax aangeven of ze door willen met mij. Of ik veel contact heb met de trainer (Peter Bosz, red.)? Nee, helemaal niet, maar dat werkt nu eenmaal zo. Ze zullen me ongetwijfeld in de gaten houden."