Kuipers zei: 'Sorry jongens, hier kan ik echt niets anders van maken'

"Kuipers zei: 'Sorry jongens, hier kan ik echt niets anders van maken'"

22-01-2017 15:05
28

FC Utrecht had minimaal een punt verdiend tegen Ajax, zondagmiddag in De Galgenwaard. Dat stelt Willem Janssen, die vindt dat het rendement omhoog moet bij zijn ploeg.

"De eerste twintig minuten doen we het niet goed, Ajax drong ons veels teveel terug. Dat was niet het plan dat we bedacht hadden", zegt de Utrecht-aanvoerder tegen het Algemeen Dagblad. Daarna knokte Utrecht zich stilaan terug in de wedstrijd. "Het werd een echt gevecht, met prima kansen voor ons. Maar dan moet je wel een keer afdrukken."

"Het is al vaker een benoemd euvel dit seizoen. Een grote fase van de wedstrijd maakten beide ploegen aanspraak op een goal, dan moet je zorgen dat je als eerste scoort." Bij FOX Sports: "Als je zoveel kansen hebt moet je minimaal één of twee keer scoren tegen Ajax."

Utrecht kreeg na een uur spelen een strafschop tegen na hands van Nacer Barazite. Janssen vond dat te billijken. "Nacer kon er vrij weinig aan doen, maar hij stond wel in de baan richting de goal. Kuipers zei nog: Sorry jongens, hier kan ik echt niets anders van maken dan aan strafschop. Gelukkig miste Schöne, daardoor ging de wedstrijd los. Maar dan krijg je ‘m alsnog tegen, terwijl we zelf verzuimen te scoren. Balen."