VP's Elftal van de Week: schlemielig Heerenveen hofleverancier, ook PSV en Ajax

VP's Elftal van de Week: schlemielig Heerenveen hofleverancier, ook PSV en Ajax

23-01-2017 10:00
7

SC Heerenveen verloor weliswaar drie punten in de krankzinnige wedstrijd tegen PSV, maar is wél de hofleverancier in VP's Elftal van de Week. Ook Ajax en PSV zijn vertegenwoordigd.

Joris Delle (NEC)
Ooit een wonderkind in Football Manager, tegenwoordig een prima doelman van NEC. Hield Roda JC van scoren, al is dat door de statistieken van de hekkensluiter (acht doelpunten dit seizoen) ook weer niet heel bijzonder.

Joachim Andersen (FC Twente)
Maker van de enige treffer in de Derby van het Oosten. Met zijn twintig jaar heeft Andersen alles om een uitstekende Eredivisie-speler te worden. Niet voor niets staat hij in de belangstelling van buitenlandse clubs.

Ramon Leeuwin (FC Utrecht)
Tot zijn wissel in de 64e minuut speelde Leeuwin een goede pot tegen Ajax. De verdediger ging voorop in de strijd en hield, samen met Willem Janssen, de Ajax-aanvallers in bedwang.

Jerry St. Juste (sc Heerenveen)
Was het toeval dat Heerenveen in de slotminuten tegen PSV een zeker lijkende overwinning uit handen liet glippen toen St. Juste gewisseld was? Wij denken van niet. De verdediger was sterk in Eindhoven.

Matheusz Klich (FC Twente)
Groeit langzaam toe naar zijn 'PEC-vorm' van enkele jaren geleden. De Poolse middenvelder kan voetballen en slopen, zo liet hij zien in de derby tegen Heracles Almelo.

Gregor Breinburg (NEC)
Spoelde de kater van de afgeketste droomtransfer naar LA Galaxy weg met twee benutte penalty's. Het waren zijn eerste doelpunten in de Eredivisie. Daar had hij 170 wedstrijden (!) voor nodig.

Davy Klaassen (Ajax)
Zoals altijd voorop in de strijd, ook tegen Utrecht. Het is misschien niet allemaal even gepolijst, maar wie daar doorheen kijkt ziet een speler die van levensbelang is voor Ajax.

Marco van Ginkel (PSV)
Zó belangrijk voor PSV. Oogt soms nog wat onwennig door een gebrek aan wedstrijdritme, maar zijn rendement is hoog. In het krankzinnige duel met Heerenveen maakte hij de belangrijke 3-3.

Morten Thorsby (sc Heerenveen)
Niet Martin Odegaard, maar landgenoot Thorsby was tegen PSV de beste Noor aan Heerenveen-zijde. De onvermoeibare middenvelder blééf maar gaan en was nauwelijks op balverlies te betrappen.

Milot Rashica (Vitesse)
Eén van de weinige spelers bij Vitesse die een glimlach op de gezichten van de Arnhemse fans kan toveren. De Albanese aanvaller blonk uit en leidde de gelijkmaker tegen FC Groningen in.

Reza Ghoochannejhad (sc Heerenveen)
Lange tijd een gevalletje te groot voor het servet, te klein voor het tafelkleed, maar in Heerenveen komt hij tot volle wasdom. Zijn hattrick was echter niet voldoende in Eindhoven.