Cocu deelt compliment uit na spektakelstuk: Hij was duidelijk de leider

Cocu deelt compliment uit na spektakelstuk: "Hij was duidelijk de leider"

22-01-2017 21:15
16

Phillip Cocu is tevreden over het optreden van PSV zondagmiddag. De nummer drie van de Eredivisie maakte het razend spannend in het Philips Stadion. Pas in de absolute slotfase van het duel met sc Heerenveen (4-3 winst) sloegen de Eindhovenaren toe. 

"Nu is er weer een bewijs dat je óók in de eindfase een wedstrijd gelijk kunt trekken, of dus kunt winnen", aldus Cocu voor de camera van FOX Sports. "Ik heb nooit gedacht: dag kampioenschap. We zijn altijd in staat om een goal te maken. We moeten er altijd in geloven en ervoor blijven gaan."

"Ik denk wel dat wij de terechte winnaar zijn", vervolgt de trainer, die denkt dat zijn mannen de wedstrijd 'gemaakt' hebben. "Los van de eerste vijftien minuten. Door die vroege goal kregen we een tik, toen moesten we er even overheen komen. Een shock ging door de ploeg. Daarna maken wij het spel en komen we terecht op voorsprong."

Leider
"Puur op karakter iets proberen te forceren. Dat is de eerste seizoenshelft niet gelukt. Toen viel de bal niet goed, nu wel. Dit is een heel belangrijk moment. We komen goed weg, maar we zijn tot de bodem gegaan", meent Cocu, die middenvelder Andrès Guardado nog een compliment geeft. "Hij blijft altijd gaan. Hij was de duidelijk de leider vandaag bij PSV. Hij stond op en nam de ploeg bij de hand. Dat doet veel met een ploeg."