Ongeloof in Heerenveen: 'Alleen voor hem al hadden we moeten winnen'

Ongeloof in Heerenveen: 'Alleen voor hem al hadden we moeten winnen'

23-01-2017 09:09
5

Doke Schmidt speelde zondag bij sc Heerenveen in de basis. Ondanks dat de verdediger een goede indruk maakte, incasseerden de Friezen maar liefst vier doelpunten tegen PSV.

Schmidt keerde vorige week terug na lang blessureleed. "Ik hoor bij de groep, maar voel me nog geen basisspeler. Ik had, denk ik, niet gespeeld als iedereen fit was", zegt hij tegen de Leeuwarder Courant. Heerenveen miste Joost van Aken tegen PSV. Toch was het mooi om terug te zijn voor Schmidt, die al twintig maanden langs de kant stond. "Een lang proces, waarbij ik veel teleurstellingen heb moeten slikken."

"Dus hou je je tijdens de revalidatie maar vast aan dit: het spelen van mooie wedstrijden. Natuurlijk ben ik blij dat ik er eindelijk weer sta. Maar op dit moment baal ik alleen maar van het resultaat." Heerenveen stond vijf minuten voor tijd met 2-3 voor in Eindhoven, maar Marco van Ginkel en Hector Moreno draaiden de stand in twee minuten helemaal om. Bij een 2-2 stand kreeg PSV al de kans om op voorsprong te komen, maar Gaston Pereiro miste vanaf de strafschopstip. 

"Ik weet nog steeds niet wat er gebeurde. Volgens mij gaf de scheidsrechter (Bas Nijhuis, red.) 'm op advies van zijn grensrechter. Erwin pakte die bal echt fantastisch. Voor hem alleen al hadden we onze voorsprong vast moeten houden. Ongelooflijk zonde dat het niet is gelukt", aldus Schmidt.