De Mos te spreken over PSV-aanwinst: Tandem voegt heel veel toe aan het spel

De Mos te spreken over PSV-aanwinst: "Tandem voegt heel veel toe aan het spel"

23-01-2017 16:07
5

Aad de Mos wilde niet meegaan in de hype die ontstond rond Marco van Ginkel, na diens overstap naar PSV. De aanvallende middenvelder scoorde tweemaal in twee wedstrijden na de winterstop en De Mos ziet zijn meerwaarde.

"Ik heb gezegd dat het een hele goede speler is, een hele goede aankoop in de winterstop", nuanceert De Mos bij PSV TV. "Het is een box-to-box-speler, die PSV afgelopen jaar heeft geholpen in de manier van spelen. Hij doet dat ook nu weer. Maar het was me te overdreven dat hij PSV kampioen zou maken."

De Mos ziet wel dat de speelstijl van PSV verandert door het meespelen van Van Ginkel. "Het is moeilijker uit te rekenen voor de tegenpartij, dat zie je bij de goals die ontstaan. Davy Pröpper is twee of drie keer in de gaten gelopen en maakte goals. Dus de tandem Pröpper-Van Ginkel voegt heel veel toe aan het spel."

"Rond Luuk de Jong krijg je weer lopende mensen. Je maakt weer zes goals na de winterstop. Van Ginkel is een extra schakel die je sterker maakt. Ook in de kleedkamer, met het enthousiasme dat hij meebrengt. Het is een zeer gedienstige jongen, die veel loopvermogen meebrengt en voor PSV heel belangrijk kan zijn."