Gerbrands kijkt naar Bayern, United en Arsenal: 'Wij passen in dat rijtje'

Gerbrands kijkt naar Bayern, United en Arsenal: 'Wij passen in dat rijtje'

23-01-2017 19:16
18

Toon Gerbrands beseft dat druk iets losmaakt bij een ploeg. De directeur van PSV neemt de wedstrijd tegen sc Heerenveen van afgelopen weekend als voorbeeld. In die wedstrijd stond PSV in de 89e minuut nog met 2-3 achter, maar won het met 4-3.

"Iedereen begint over het woord druk. Waar ligt de druk? Bij Feyenoord, bij Ajax, bij PSV? Bij dit soort teams is er altijd druk", zegt Gerbrands bij PSV TV. "PSV heeft een simpele missie: wij moeten winnen. Er is geen alternatief. Ik zei nog tegen iemand van Heerenveen: mochten we 2- of 3-0 achterkomen, dan moeten we op weg naar 4-3. Dat waren achteraf profetische woorden. Het is ook niet anders. We moeten winnen, de ploeg weet dat ook. Dan gaan we vol op de aanval. Dan kan het ook 2-4 worden, maar die kant moeten we op. De druk is er, we moeten winnen."

Gerbrands neemt de wedstrijden van grote clubs als voorbeeld. "Bayern München stond op 1-1, maakt in de laatste minuut een doelpunt. Manchester United, 1-0 achter, een vrije trap in de 94e minuut, in de kruising. Arsenal kwam in de laatste minuut zelfs gelijk. Die moesten zelf nog scoren. Dat lukt dan. Wij passen in dat rijtje. Het hoort bij voetbal, het hoort bij clubs die willen winnen. Ze zetten er maximaal druk op. Dan is er een behoorlijke kans dat een doelpunt valt."