'Oplossing in de maak voor Ajax en Krul: Chelsea smeedt transferplan'

'Oplossing in de maak voor Ajax en Krul: Chelsea smeedt transferplan'

Gepubliceerd: dinsdag 24 januari 2017 om 07:05di 24-01-2017 om 07:05

Tim Krul is één van de keepers die bij Chelsea in beeld is om de opvolger te worden van Asmir Begovic. Bournemouth heeft een bod uitgebracht op de Bosnische reservekeeper van de Premier League-koploper en Chelsea is bereid om mee te werken aan een deal, maar éérst moet er een vervanger worden geregeld. 

The Guardian schrijft dinsdag dat Bournemouth ruim twaalf miljoen euro heeft geboden op Begovic, die in de zomer van 2015 overkwam van Stoke City en sindsdien fungeert als nummer twee achter Thibaut Courtois. De clubleiding van Chelsea is bereid om de goalie te verkopen, mits er voor 31 januari een goed alternatief naar Stamford Bridge kan worden gehaald. 

Krul (28) is één van de opties. Dit seizoen wordt de Oranje-international door Ajax gehuurd van Newcastle United. Die samenwerking is geen succes. Wat heet: nog niet één keer kwam Krul in actie in de Eredivisie namens de Amsterdammers. Trainer Peter Bosz geeft de voorkeur aan André Onana. Krul liep eind 2015 een zware blessure op en arriveerde in augustus zonder wedstrijdritme bij Ajax. 

Omdat Krul dit seizoen nog niet in actie kwam voor Ajax, mag hij volgens de regels van de FIFA naar een andere club verkassen. Afgelopen week werd er ook al gespeculeerd over een vroegtijdig vertrek van de sluitpost. Chelsea heeft overigens meer alternatieven op een schaduwlijstje staan. Ook AC Milan-keeper Diego López (35) behoort tot de kandidaten. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws