'Verbeek en ik gingen na zijn ontslag naar de Chinees en dronken een biertje'

'Verbeek en ik gingen na zijn ontslag naar de Chinees en dronken een biertje'

24-01-2017 17:44
5

Toon Gerbrands en Gertjan Verbeek hebben ondanks het ontslag van de coach in 2013 bij AZ nog steeds een goede band. De huidige algemeen directeur van PSV heeft daar een mooie anekdote over in gesprek met NH.

"We hadden geweldige prestaties gehad, maar in het laatste half jaar groeide het uit elkaar tussen hem en het team", begint Gerbrands. "Dan ga je er echt alles aan doen. Gertjan Verbeek heeft energie erin gestoken en ik heb met spelers gesproken. Maar op een gegeven moment werkte het niet meer. Dan kom je op het lastige punt dat je moet vertellen: we stoppen ermee, het is gebeurd."

"Twee dagen later kwam hij 's avonds zijn spullen halen en toen was ik er ook. Ik heb hem nog geholpen met inpakken. We zijn daarna naar de Chinees gegaan en hebben een biertje gedronken. We hebben het erover gehad, hoe het gebeurd is. Vanaf dat moment is er ook weer een soort vriendschap ontstaan. Dus blijkbaar kan het in de topsportwereld. Als je écht straight bent en geen politieke spelletjes speelt dan kan je op die manier met elkaar blijven omgaan."