'Dramatisch nieuws voor Southampton: Van Dijk mogelijk maanden out'

'Dramatisch nieuws voor Southampton: Van Dijk mogelijk maanden out'

25-01-2017 08:28
6

Southampton vreest dat het Virgil van Dijk zo'n drie maanden moet missen. Afgelopen weekend liep de Oranje-internatioanl een enkelblessure op tijdens het competitieduel met Leicester City (3-0). The Times schrijft dat er woensdag nader onderzoek volgt. 

De kans is aanwezig dat de blessure van Van Dijk (25) véél ernstiger is dan aanvankelijk werd verwacht. In de 55e minuut van de wedstrijd tegen Leicester kreeg de stopper een schop op zijn enkel van spits Jamie Vardy. Van Dijk werd gewisseld en heeft sinds zondag veel pijn. Deze week volgt er een scan. The Saints vrezen het ergste. Van Dijk zou zo'n drie maanden uit de roulatie kunnen zijn. In dat geval is de verdediger, die deze week benoemd werd tot captain van zijn team, pas eind april weer inzetbaar. 

Een zware blessure voor Van Dijk is ook slecht nieuws voor het Nederlands elftal. Van Dijk verkeert dit seizoen in topvorm. Onder bondscoach Danny Blind is de oud-speler van onder meer Celtic en FC Groningen uitgegroeid tot een dragende kracht. Oranje speelt in maart een belangrijk WK-kwalificatieduel met Bulgarije.