Volgende Eredivisie-transfer in eSports: 'Hij kan ons op de kaart gaan zetten'

Volgende Eredivisie-transfer in eSports: 'Hij kan ons op de kaart gaan zetten'

25-01-2017 14:48
8

Roda JC heeft de eerste transfer gesloten sinds de komst van nieuwe mede-eigenaar Aleksei Korotaev. Het is echter niet een voetballer, maar een eSporter die door de club is gepresenteerd. De 21-jarige Tom Heijnen gaat de Limburgse club vertegenwoordigen in de FIFA 17-competitie tussen alle Eredivisie-teams.

In februari wordt er een begin gemaakt aan de E-divisie. "Ik voel me vereerd dat ik mijn eigen club mag gaan vertegenwoordigen in de E-divisie", zegt Heijnen, al zijn hele leven fan van Roda JC. De eSporter gaat met rugnummer 62 spelen, een verwijzing naar het oprichtingsjaar 1962 van de club.

"We zijn blij dat we met de aanstelling van Tom als eSporter onze eerste stappen zetten in de E-sport", reageert commercieel directeur Nick Janssen verheugd. "Wij zijn overtuigd van zijn talent en zijn van mening dat hij Roda JC nadrukkelijker op de kaart kan zetten in de digitale wereld. Daarnaast denken wij ook dat het mogelijk is om via hem een nieuwe commerciële markt aan te boren." Steeds meer clubs contracteren eSporters richting de start van de E-divisie.

Volg Fifaesports op Facebook en Instagram en mis niets!