Van Boekel schrijft voetbalgeschiedenis: Gered door fantastisch systeem

Van Boekel schrijft voetbalgeschiedenis: "Gered door fantastisch systeem"

25-01-2017 23:19
8

Scheidsrechter Pol van Boekel zorgde woensdagavond voor een videoprimeur in de bekerwedstrijd tussen FC Utrecht en SC Cambuur. Toch had hij na afloop gemengde gevoelens.

Van Boekel kwam in de tweede helft van Utrecht - Cambuur terug van zijn beslissing om de thuisclub een strafschop toe te kennen. Dat deed hij op basis van een 'on field review'. "Mijn gevoel is dubbel. Ja, het was een historisch moment, maar je wordt er wel op gewezen dat je eerst een fout maakt", aldus de arbiter tegen het Algemeen Dagblad. "Aan de andere kant ben ik blij dat dat via technische hulpmiddelen te corrigeren is nog tijdens de wedstrijd."

Wedden

Meer odds

Van Boekel kreeg van videoscheidsrechter Jochem Kamphuis te horen dat hij waarschijnlijk ten onrechte een strafschop had gegeven. "Temidden van alle Cambuur-protesten zei videoscheidsrechter Jochem Kamphuis in mijn oortje dat ik naar zijn oordeel fout zat. Ik ben naar de kant gegaan om rustig te beelden te bekijken en zag in een aantal herhalingen dat ik inderdaad fout zat." Bij FOX Sports: "Ik ben gered door een fantastisch systeem."

Utrecht kreeg door de videoref geen penalty bij een 1-2 achterstand, kwam nog wel op gelijke hoogte, maar trok in de zenuwslopende penaltyreeks aan het kortste eind. Cambuur won met 6-7.

Meer: check hier de beelden van het historische moment