Maaskant zag vacature en belde Van Breukelen: 'Teleurgesteld dat ik het niet werd'

Maaskant zag vacature en belde Van Breukelen: 'Teleurgesteld dat ik het niet werd'

27-01-2017 21:29
5

Robert Maaskant acht de kans klein dat hij ooit weer aan de slag gaat als hoofdtrainer. Nadat hij in oktober 2015 werd ontslagen als trainer van NAC Breda, verdween hij naar de achtergrond. In gesprek met de Limburger gaat hij in op zijn trainerscarrière.

"Misschien zitten de clubs waarvan ik denk dat ze bij mij passen, helemaal niet meer op mij te wachten. In principe heb ik een streep gezet onder het hoofdtrainerschap. Technisch directeur, daar richt ik me nu op. Dan heb je meer de tijd en rust om iets neer te zetten", aldus Maaskant, die graag bij de KNVB aan de slag wilde. "Toen de KNVB enkele maanden geleden een innovatiemanager zocht, heb ik technisch directeur Hans van Breukelen gebeld. Die functie leek me interessant omdat ik me altijd al heb beziggehouden met zaken als mentale training, analyses, voeding, fysieke gesteldheid. Ik was dan ook teleurgesteld dat ik het niet werd."

Maaskant begon goed als hoofdtrainer. Het leverde hem een prestigieuze bijnaam op. "In mijn eerste jaar als hoofdcoach in het betaald voetbal promoveerde ik meteen met RBC. Dat sloeg nergens op met dat elftal en de middelen die er in Roosendaal waren. Met Willem II haalde ik een paar jaar later de bekerfinale en met NAC Europees voetbal. Dan krijg je al snel het stempel 'kroonprins'. Ik heb dat nooit als vervelend ervaren. Sterker: ik was wel zo arrogant dat ik het terecht vond dat ik zo genoemd werd."