Nieuw Belgisch talent onhoudbaar: Bovenaan lijstje topspelers van zijn leeftijd

Nieuw Belgisch talent onhoudbaar: "Bovenaan lijstje topspelers van zijn leeftijd"

28-01-2017 17:06
1

Youri Tielemans lijkt bezig aan zijn laatste seizoen bij Anderlecht. De pas negentienjarige middenvelder maakt een uitstekend seizoen door en is onhoudbaar voor de Belgische clubs nu de topclubs in grote getale aanwezig zijn om hem te bekijken.

Met twaalf doelpunten (waarvan vier in de Europa League) en nog eens zes assists presteert het goudhaantje dit seizoen op papier uitstekend. Meer dan ooit trekt de internationale top aan zijn mouw, moet manager Herman Van Holsbeeck van Anderlecht bekennen. Afgelopen woensdag wemelde het van de scouts bij de wedstrijd van Anderlecht tegen Westerlo. "Die zullen er niet alleen voor spelers van Westerlo gezeten hebben", knipoogt Van Holsbeeck in Het Laatste Nieuws.

"Youri staat momenteel bij alle topclubs bovenaan het lijstje van topspelers van zijn leeftijd. Voor een Belgische club is het moeilijk om zo iemand te houden." Toch is Tielemans zelf niet bepaald bezig met een transfer, claimt hij althans. "Al weet ik wel dat er elke wedstrijd scouts op de tribunes zitten voor mij. Dat is normaal, gezien de progressie die ik heb geboekt. Maar ik moet die stappen blijven zetten."