FC Utrecht geeft slechte week wat glans dankzij eigen goal Go Ahead

28-01-2017 20:22
8

Met een minimale overwinning op Go Ahead Eagles heeft FC Utrecht zich zaterdagavond hersteld van een week om snel te vergeten. Het werd in Deventer 1-0 voor de gasten, uitgerekend door een eigen doelpunt van Go Ahead-verdediger Xandro Schenk.

Trainer Erik ten Hag had zijn Utrecht, dat afgelopen week verloor van Ajax en door SC Cambuur uit de KNVB Beker werd geknikkerd, op vier posities gewijzigd. Onder meer Richairo Zivkovic en Nacer Barazite zaten op de bank. In de eerste helft in de Adelaarshorst was de formatie uit de Domstad de bovenliggende partij. Dat resulteerde na een halfuur in een doelpunt: Andreas Ludwig leverde de voorzet af en Schenk werkte de bal achter zijn eigen doelman.

Na de pauze drong Go Ahead iets meer aan. Aanvaller Darren Maatsen werd in de pauze in het veld gebracht door Hans de Koning, maar na twintig minuten zat zijn wedstrijd er weer op. Maatsen kreeg rood voor natrappen richting Mark van der Maarel. Met tien man kreeg de thuisploeg weinig kansen meer. Sébastien Locigno  schoot nog rakelings voorlangs.

Door de zege in Deventer komt nummer zes Utrecht op 31 punten uit twintig duels. Go Ahead (zeventiende) moet vrezen dat het later op de avond wordt ingehaald door hekkensluiter Roda JC, dat thuis tegen Excelsior speelt.