Pröpper redt PSV in Almelo na wereldvolley van Armenteros

28-01-2017 21:36
97

PSV heeft zaterdagavond gewonnen van Heracles Almelo. De Eindhovenaren kwamen vlak na rust op voorsprong via Bart Ramselaar, waarna Samuel Armenteros een kwartier voor tijd de gelijkmaker prachtig binnen schoot. Uitgerekend Davy Pröpper maakte vlak voor tijd de winnende treffer.

De eerste grote kans van de wedstrijd kwam na twee minuten op naam van Gastón Pereiro. De Uruguayaan dwong Bram Castro tot het uiterste en dat bleek voldoende. Na tien minuten volgde een strafschop voor Heracles Almelo, nadat Daniel Schwaab Armenteros in het strafschopgebied vloerde. De 26-jarige spits nam zelf plaats achter de bal en zag zijn inzet gekeerd worden door Jeroen Zoet. In de eerste helft waren vooral Santiago Arias en Brahim Darri waardevol voor beide ploegen, maar grote kansen kwamen er niet meer.

PSV zette de opmars van de eerste helft door en dat werd na vijftig minuten beloond met de 0-1. Ramselaar kreeg de bal in zijn voeten geschoven en met een schotje wist hij Castro op het verkeerde been te zetten. De Eindhovenaren drukten door en dat zorgde voor nóg een goal. De treffer van Luuk de Jong, na voorbereidend werk van Pereiro, ging echter niet door wegens buitenspel. De kansen voor PSV bleven komen, maar juist Heracles Almelo kwam op voorsprong via Armenteros. De Heraclied scoorde met een prachtige volley de gelijkmaker.

De strijd was echter nog niet gestreden. PSV bleef gas geven en dat leverde in de 87e minuut de 1-2 op, van uitgerekend Pröpper. De middenvelder werd vrijdagmiddag plots in verband gebracht met een transfer naar Zenit Sint-Petersburg, maar daar was in Almelo weinig van te zien. Op aangeven van Marco van Ginkel én via een been van een Heraclied maakte de middenvelder de winnende treffer. De Brabanders hebben nu evenveel punten als Ajax. De Amsterdammers komen zondag in actie, thuis tegen ADO Den Haag.