Slechte omstandigheden voor Marokko: Dat veld leek wel op een moeras

Slechte omstandigheden voor Marokko: "Dat veld leek wel op een moeras"

29-01-2017 08:14
5

Mark Wotte verwacht zondag een bepalende rol van het veld in de kwartfinale van de Afrika Cup tussen Marokko en Egypte. De Enschedeër is werkzaam als bondscoach van de Marokkaanse olympische ploeg en heeft als clubtrainer een verleden in Egypte.

Het veld in het Gabonese Port-Gentil is erg slecht. Eerder moesten spelers hun warming-up doen in een zaal met kunstgras om meer schade aan de grasmat te voorkomen. "Ik heb foto's gezien en dat veld leek wel op een moeras", zegt Wotte tegen het Algemeen Dagblad. "Ik weet niet wat ze fout hebben gedaan, misschien is het gras te laat ingezaaid, maar het is niet al te best."

Wotte verwacht weinig risico's bij zowel Marokko als Egypte. "Ze zullen voorzichtig beginnen. De twee teams zijn vergelijkbaar, hebben beide een sterke verdediging. Er zal veel strijd worden geleverd met veel duels."

De oud-trainer van onder meer ADO Den Haag, FC Utrecht en Willem II vervolgt: "Marokko moet oppassen voor de spelhervatting van Egypte. Niet alleen Mohamed Salah is daarmee gevaarlijk, maar ook Abdallah El Said, die ik ken van mijn tijd bij Ismaily. Ik hoop op een zege van Marokko. Wellicht pas na verlengingen en strafschoppen