Zeefuik keert terug op Nederlandse velden: 'Genoeg kwaliteit voor de Eredivisie'

Zeefuik keert terug op Nederlandse velden: 'Genoeg kwaliteit voor de Eredivisie'

29-01-2017 16:05
4

Genero Zeefuik gaat zijn rentree maken op de Nederlandse velden. De 26-jarige spits, die sinds kort zonder club zat na zijn vertrek bij het Turkse Balikesirspor, maakt het seizoen af in Emmen. Dat laten de Jupiler League-club en de aanvaller zelf weten aan RTV Drenthe. 

"De afgelopen weken heb ik met veel plezier mee getraind met FC Emmen onder leiding van Dick Lukkien, die ik al langer goed ken. Vrijwel direct voelde ik een klik met de staf, maar ook de spelersgroep. De komende vijf maanden wil ik weer genieten van het voetbal. Dit betekent minuten maken, maar vooral tot scoren komen", aldus Zeefuik. De spits werkte bij zijn oude club FC Groningen samen met Lukkien.

Wedden

Meer odds

Jan Korte, manager Voetbalzaken van FC Emmen, is blij met het aantrekken van Zeefuik. "Wij vinden dat hij over voldoende kwaliteit beschikt om zich in de Eredivisie te laten gelden. Echter, omdat hij in Turkije op een dood spoor terecht is gekomen, is voor hem het allerbelangrijkste gewoon weer aan spelen toe te komen en zo zichzelf opnieuw te bewijzen als aanvalsleider."

Zeefuik doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar debuteerde in 2006 in het profvoetbal namens PSV. De Eindhovenaren verhuurden hem later aan onder meer NEC en FC Dordrecht.