Ajax 'een maatje te groot' voor ADO: Opgelucht? Achteraf misschien wel

Ajax 'een maatje te groot' voor ADO: "Opgelucht? Achteraf misschien wel"

29-01-2017 16:43
3

ADO Den Haag-trainer Zeljko Petrovic stelt dat Ajax 'een maatje te groot' is geweest voor zijn ploeg. In Amsterdam maakte ADO geen moment aanspraak op een resultaat: 3-0.

Op de vraag of Petrovic opgelucht is dat de score niet hoger is uitgevallen, reageert hij zo. "Opgelucht? Achteraf misschien wel", zegt Petrovic tegen FOX Sports. "Zij hebben veel kansen gecreëerd. Ze zijn gewoon een maatje te groot voor ons. De snelheid aan de bal, versnellingen op het middenveld, de derde man, loopacties..Dat kunnen we niet volhouden. (...) Wij hebben ook een paar kansen gecreeerd. Voor de rest, wat kun je zeggen?"

ADO krijgt binnenkort nieuwe spelers. En dat is nodig ook. "Er moet iets veranderen. Het enige nadeel is is dat er eentje over twee weken fit is, de andere over drie weken.. Wuytens is iets fitter omdat hij bij Jong PSV heeft doorgetraind. Voor de rest bekijken we het per week."

Petrovic krijgt de vraag of ADO in de Eredivisie blijft. "Dat denk ik wel. Iets overtuigender? Ik weet dat wij karakter hebben. Er moet iets veranderen. Zo doorgaan gaat niet. Dan moet het karakter naar boven komen. Het programma is zwaar, maar dat is voor iedereen zo. Langzaam moeten we positief gaan denken. Het wordt niet makkelijk voor de tegenstanders om tegen ons te spelen."