Manchester United rolt Wigan op; uniek moment voor Schweinsteiger

Manchester United rolt Wigan op; uniek moment voor Schweinsteiger

29-01-2017 18:50
3

Manchester United heeft zich zondag probleemloos geplaatst voor de achtste finales van de FA Cup. De B-garnituur van de Britse grootmacht won op Old Trafford van Wigan Athletic: 4-0. Timothy Fosu-Mensah stond in de basis bij United. 

Fosu-Mensah komt in de Premier League niet aan spelen toe dit seizoen, maar José Mourinho koos er tegen Wigan Athletic - middenmoter in het Championship - voor om diverse reserves, tribuneklanten en talenten de kans te geven. Ook Bastian Schweinsteiger maakte zijn opwachting en na de pauze kregen Axel Tuanzebe en doelman Joel Castro speelminuten. 

Een bekerstunt zat er eigenlijk geen moment in voor Wigan. Het eerste doelpunt liet wel lang op zich wachten. Marouane Fellaini scoorde op slag van rust. Na de pauze liep de score hoger op. Chris Smalling, Henrikh Mkhitaryan en Schweinsteiger - het was zijn eerste basisplaats in meer dan een jaar én zijn eerste goal op Old Trafford- maakten het kwartet vol. Yannick Wildschut viel na de pauze in bij Wigan. Maandagavond volgt de loting voor de achtste finales in het bekertoernooi.