Kluivert steelt harten van Ajax-fans: 'Balletjes terugspelen is niet mijn ding'

Kluivert steelt harten van Ajax-fans: 'Balletjes terugspelen is niet mijn ding'

30-01-2017 08:57
7

Justin Kluivert speelde zondagmiddag voor het eerst in de Amsterdam Arena namens Ajax. Vanaf de eerste minuut maakte hij de ADO Den Haag-defensie helemaal gek. Een kwestie van durven, aldus de jonge aanvaller.

"Je moet gewoon durven. Dat is echt het beste", zegt Kluivert (17) in het Algemeen Dagblad. "Niet altijd makkelijk, maar balletjes terugspelen is niet mijn ding. Ik was wel zenuwachtig voor mijn eerste keer in de Arena. Dat is toch het doel waar je jarenlang voor werkt. Maar na een paar minuten was dat gevoel wel weg. Nou, eigenlijk na een paar seconden al."

Ajax won met 3-0. Na afloop kreeg Ajax een compliment vanwege het spel, maar Davy Klaassen countert. "Mwah, ik vond het niet heel goed hoor. Het gaat fout op slordigheden. Maar je ziet onze intentie. We blijven aanvallen, steeds weer. Die ballen afmaken is de volgende stap die we moeten zetten." De aanvoerder constateert dat Feyenoord naast vijf punten voorsprong ook een veel beter doelsaldo heeft, plus 14.

"Daar zijn we ons echt wel van bewust", zegt Klaassen. "Iedereen weet na de afgelopen jaren in de Eredivisie wel dat ook het doelsaldo een doorslaggevende factor kan zijn op weg naar een titel. Dat moet tijdens zo'n wedstrijd als deze eigenlijk een doel op zich zijn."